©  Drago Videmšek na Vibri 2017


 

Ples, sestavni in nepogrešljivi del umetnosti, je zastopan v različnih pojavnih oblikah in praksah. Na Vibri zagovarjamo filozofijo vključevanja in spoštujemo edinstvenost različnih plesnih jezikov in zvrsti ter spodbujamo izmenjave znanja in praks. Na šesti izdaji festivala plesalce izpostavljamo številnim praksam s področja sodobne plesne uprizoritvene umetnosti – od različnih tehnik sodobnega plesa, preko koreografskega laboratorja, sodobnega baleta in baleta do predavanj in predstav. Medtem ko praktične delavnice poglabljajo plesalčevo razumevanje plesnih metod in tehnik, teoretična predavanja nudijo analitični vpogled v procese ustvarjanja in performativnosti. 

 

Na festivalskem večeru bomo predstavili dve predstavi, ki sta nastali na principu soavtorstva med umetniki z različnih področij. Dialoška oblika izbranih predstav se nanaša tako na sam umetniški proces, kot tudi na aktivno odprt dialog med ustvarjalci / plesalci in drugimi umetniškimi zvrstmi (poezija in glasba). 
 
Čeprav so praktične delavice namenjene profesionalnim in polprofesionalnim plesalcem, spodbujamo vso zainteresirano javnost k sodelovanju na festivalu, saj so predstave in predavanja odprta za vse, ki jih zanima gledanje in spoznavanje plesa.

 

Vljudno vabljeni na 6. Vibro, kjer lahko izmenjate svoje plesno znanje, prakticirate, gledate in analizirate ples.