Incognito

Lali Ayguadé

 28.avgust, Plesni Teater Ljubljana

 

 © Z dovoljenjem festivala Corpi Urbani

 

Osrednja točka predstave je človeško telo oziroma njegova fizikalnost in virtuoznost pa tudi abstraktnost. Kljub temu, da smo ljudje inteligentna in zavestna bitja, vsega ne znamo pojasniti. Vse okoli nas deluje kot sistem. Znotraj veličastnega človeškega telesa se skriva univerzum izjemno natančno medsebojno povezanih mehanizmov. Čeprav so možgani s svojimi dvesto grami eden najkompleksnejših materialov, odkritih v našem vesolju, še vedno znova smo začudenji nad novimi občutki in vzorci, ki v nas nenehno vznikajo.
Odlomki iz Incognito so prikazani v kratkem filmu Timecode,  ki je med drugim prejel Zlato Palmo na filmskem festivalu v Cannesu, nagrade Goya in Gaudí, Evropsko Filmsko Nagrado, nominiran pa je bil tudi za Oskarja.
 
Koreografjia : Lali Auguadé
Ples: Lali Ayguadé, Nicolas Ricchini/ Lisard Tranis
Glasba: Bachar Mar Khalifé

 

Lali Ayguadé (Španija) je koreografinja, plesalka in pedagoginja. Študirala je ples na Institut del Teatre v Barceloni in P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) v Bruslju.
Kot plesalka je sodelovala z Akramom Khanom (Kaash, Ma, Bahok – s Narodnim Kitajskim Baletom, Vertical Road, Confulence), Hofeshom Shechterom (In your rooms, Cult, The Art of not looking back), Robertom Olivanom (Homeland) Marcos Morau/ La Veronal pri solo predstavi Portland, ki je prejela Nacionalno Špansko Plesno Nagrado za najboljšo koreografijo leta 2013 ter z ansamblom sodobnega cirkusa Baró d’Evel ( (“Mazut”,“Besties”). 
Leta 2013 je ustanovila svojo skupino, Lali Ayguadé  Company, kjer je ustvarila predstave: Incognito, Saba, Kokoro, iU andMi, ki so bile med drugim prikazane v Španiji, Franciji, Italiji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Belgiji, Mehiki, Panami, na Portugalskem, Hrvaškem, Nizozemskem, id. V sodelovanju z drugimi umetniki (Anton Lachy, Joan Ramon Graell, Young Jin Kim, Joan Catala) soustvarja svoje avtorske predstave.
Leta 2010 je bila nominirana kot Izjemna Plesalka za Nagrado kritikov v Londonu, leta 2014 pa kot Najboljša ustvarjalka. Leta 2016 je bila tudi nominirana v kategoriji Najboljša plesalka za nagrado kritikov Recomana.cat v Barceloni.
Igrala je kratkem filmu Timecode, v katerem so bili uporabljeni koreografski deli iz njene predstave Incognito. Film Timecode je prejel številne nagrade, med drugim Zlato Palmo na festivalu v Cannesu, Nagrado Goya, Nagrado Gaudi, bil je nominiran za Oskarja 2016 v kategoriji kratkih filmov. 

 

KDAJ:
28.avgust ob 20:00
KJE: 
Plesni Teater Ljubljana, Prijateljeva 2
VSTOPNICE
(za obe predstavi)
6,00 EUR - vstopnica s popustom za udeležence delavnic Vibra 2019
8,00 EUR - dijaki, študenti, upokojenici
14,00 EUR - redna cena 
REZERVACIJE:
(na voljo od 7. junija)
Vstopnice s popustom za udeležence delavnic Vibra lahko naročite ob rezervaciji delavnic
preko spletne prijavnice.
Vstopnice za neudeležence delavnic Vibra 2019: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
Število sedežev je omejeno.
 
Po predstavah bo potekal pogovor z avtorji predstav. Pogovor po vodila dr.Andreja Kopač.

 

Festivalski večer Vibre 2019 poteka v koprodukciji  Zavoda Mirabelka in Plesnega Teatra Ljubljana.