KJER SE SKRIVAJO STVARI - Guy Nader

Vibrin & PTL-jev Dolgi Dan

29.avgust ob 20:00

 

© Jesús Robisco

 

Letos bomo na Vibro prvič uvrstili festivalske prezentacije v sklopu Vibrinega & PTL-jevega Dolgega Dneva. V sodelovanju s Plesnim Teatrom Ljubljana bomo predstavili večer solo predstav Milana Tomášika in Guya Naderja. Po predstavah bo sledil pogovor z ustvarjalci. Vse udeležence delavnic Vibra čaka dolg dan plesanja, ogledov predstav in pogovorov o plesu. K ogledu predstav vabimo tudi vse tiste, ki se ne udeležujejo delavnic. 

 

KJER SE SKRIVAJO STVARI (Where The Things Hide) je prva solo predstava libanonskega koreografa in plesalca Guya Naderja, ki je nastala leta 2010 in je istega leta prejela prvo nagrado na koreografskem tekmovanju 15Masdanza na Kanarskih otokih.
Skriti med vsakodnevnimi stvarmi nastajajo novi svetovi, nove dimenzije, ki jih vodijo metafore, ki spreminjajo dojemanje neposredne realnosti. Absurd, paradoks, humor, vse to je mogoče najti v naših telesih. Vsakodnevno telo, ki se izraža v ozadju svoje vsakdanje pojave, nam vsem prepoznavne in domače, skriva nenavadnost in milino, ki se vdaja novim občutjem in drugačnim percepcijam.
»Identitetni znaki dobitnika prve nagrade v kategoriji solo nastopov so inovativnost, ustvarjalnost in lepota preprostosti.« Festival 15Masdanza
 
Guy Nader je libanonski koreograf, plesalec in igralec, ki živi in ustvarja v Barceloni. Študiral je igro in gledališko režijo na Akademiji za Umetnost v Beirutu, kjer je pridobil diplomo s področja gledališča. Leta 2009 je skupaj z Mario Campos ustvaril plesno skupino GN|MC, ki uspešno prikazuje svoje predstave na prizoriščih v Španiji, Libanonu, Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Jordaniji, Južni Koreji, na Nizozemskem, Češkem, Hrvaškem, itd. V Sloveniji je leta 2016 skupina GN|MC predstavila svojo uspešnico Time Takes The Time Time Takes ter ustvarila avtorsko predstavo za skupino En-knap.

 

Guy je za svoje delo prejel več nagrad, med drugim prvo nagrado na festivalu Masdanza 2010 na Kanarskih otokih za solo Where The Things Hide in nagrado za najboljšo predstavo La Feria de Huesca 2015, Španija, za predstavo Time Takes The Time Time Takes.  Sodeloval je z Maqamat Dance Theatre, Bebeto Cidra, Iliacan, Oreet Ashrey, Roser López Espinosa, Laida Azkona, Mickael Marso Décalage Company ter drugimi. Je umetnik v rezidenci centra La Caldera v Barceloni. Vodi delavnice na mednarodnih plesnih akademijah in festivalih.

 

KDAJ:
29.avgusta ob 20:00
KJE: 
Plesni Teater Ljubljana, Prijateljeva 2
VSTOPNICE
( za obe predstavi in pogovor z umetniki)
6,00 EUR - vstopnica s popustom za udeležence delavnic Vibra 2017
8,00 EUR - dijaki, študenti, upokojenici
14,00 EUR - redna cena 
REZERVACIJE:
Vstopnice s popustom za udeležence delavnic Vibra lahko naročite ob rezervaciji delavnic
preko spletne prijavnice.
Vstopnice za neudeležence delavnic Vibra 2017: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
Število sedežev je omejeno.
Vibrin & PTL-jev Dolgi Dan poteka v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana in Zavoda Mirabelka.
 
 
Koreografija, koncept in izvedba: Guy Nader 
Asistentka koreografije: Maria Campos 
Oblikovanje luči: Xavi Muñoz   
Kostum: GN|MC
Glasba: različni izvajalci
Ko-produkcija: BIPOD - Beirut International Platform of Dance 
Podpora projekta: La Caldera - Centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies