POGOVOR Z UMETNIKI

Vibrin & PTL-jev Dolgi Dan

29.avgust ob 20:00

 

 

 

Letos bomo na Vibro prvič uvrstili festivalske prezentacije v sklopu Vibrinega & PTL-jevega Dolgega Dneva. V sodelovanju s Plesnim Teatrom Ljubljana bomo predstavili večer solo predstav Milana Tomášika in Guya Naderja. Po predstavah bo potekal pogovor z avtorjema: slovaškim plesalcem in koreografom Milanom Tomašikom, ki od leta 2004 živi in ustvarja v Sloveniji, a je hkrati tudi močno mednarodno prisoten, in z libanonskim plesalcem in koreografom Guyjem Naderjem, ki skupaj z Mario Campos od leta 2006 živi in ustvarja v Barceloni. Oba plesalca in koreografa predstavljata eni od nabolj vročih imen svoje generacije. Pogovor, ki ga bo vodila Andreja Kopač, bo potekal o vzgibih in izhodiščih za njuni predstavi, o njunem avtorskem opusu in delovanju ter o pogledih na sodobni ples danes. 
Vse udeležence delavnic Vibra čaka dolg dan plesanja, ogledov predstav in pogovorov o plesu. K ogledu predstav vabimo tudi vse tiste, ki se ne udeležujejo delavnic.  

 

Andreja Kopač je dramaturginja, pedagoginja in publicistka, ki se s področjem sodobnega plesa ukvarja že vrsto let. Leta 2016 je doktorirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz področja diskurzivnega pogleda na sodobno scensko umetnost. 
 
KDAJ:
29.avgusta ob 20:00
KJE: 
Plesni Teater Ljubljana, Prijateljeva 2
VSTOPNICE
( za obe predstavi in pogovor z umetniki)
6,00 EUR - vstopnica s popustom za udeležence delavnic Vibra 2017
8,00 EUR - dijaki, študenti, upokojenici
14,00 EUR - redna cena 
REZERVACIJE:
Vstopnice s popustom za udeležence delavnic Vibra lahko naročite ob rezervaciji delavnic
preko spletne prijavnice.
Vstopnice za neudeležence delavnic Vibra 2017: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  
Število sedežev je omejeno.
Vibrin & PTL-jev Dolgi Dan poteka v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana in Zavoda Mirabelka.