Pilates & anatomija

Katra Kodela

Slovenija

 

© Darja Štravs Tisu na Vibri 2015

 

 

Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Na teoretičnem delu bomo obravnavali anatomijo in fiziologijo, ki bo vsakokrat podlaga in osrednja nit ure in se bo ponavljala skozi trening. Trenirali bomo izolirane sklope mišično-skeletnega sistema in stabilizacijo, vendar bo cilj kasneje v teku treninga iskati gibanje, ki bo povezalo čimdaljše funkcionalne miofascialne verige in gibanje v treh ravninah. Uporabili bomo principe in gibalni vokabular pilatesa, joge in qigonga.
Delavnica je primerna za vse, ki si želijo okrepiti ravnotežje, vzdržljivost in gibljivost ter poglobiti razumevanje skozi uporobno anatomijo. 
 
Katra Kodela, univerzitetna diplomirana psihologinja, vaditeljica pilatesa z licenco Fitnes zveze Slovenije, diplomirana pedagoginja po Franklinovi metodi, inštruktorica qigonga Mawangdui Daoyin Shu, tuinologinja in kranio-sakralna terapevtka. V času šolanja je bila aktivna športnica, tekmovala je v športnih plesih, kasneje je trenirala karate in vrnila k plesu - tokrat sodobnemu - in teatru. Leta 2007 je opravila izobraževanje za vodenje pilatesa po Stott-u, od 2012 pa tudi licenco pri Fitnes zvezi Slovenije. Vodi skupinske in individulane vadbe pilatesa in franklina, izvaja delavnice na temo pravilnega in zdravega gibanja, sodeluje na konferencah plesne medicine, predava anatomijo za bodoče učitelje joge in izvaja terapevtske masaže.