Joga za plesalce

Kaja Lin

Slovenija

 

 

 

Delavnica je kombinacija hatha in vinyasa joge, ki plesalcem ponuja nekoliko zahtevnejše in bolj dinamične jogijske sekvence in asane. Vadba je zastavljena tako, da z njo pridobimo mišično moč, fleksibilnost in stabilnost v sklepih, skozi posamezne vaje pa bomo iskali ravnotežje med krepitvijo in raztezanjem mišice, ki je izjemno pomembno pri preventivi pred poškodbami. Prakso bomo nadgradili s pomočjo diha, ki nam bo pomagal pospešiti pretok energije skozi telo in povečati sposobnost osredotočenja.
Delavnica je namenjena plesalcem oziroma vsem, ki se zanimajo za jogijske prakse.

 

 
Kaja Lin je plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja in inštruktorica joge. Diplomirala je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter se izobraževala na vsakoletnih seminarjih v New Yorku. V Sloveniji je sodelovala v projektih Kjara’s Dance Project in M&N Dance Company. 
Leta 2010 se je preselila v Izrael, kjer je plesala za Kibbutz Contemporary Dance Company II in Fresco Dance Company ter v številnih lastnih projektih in projektih drugih koreografov in skupin, kot na primer Excellent Dancers project pri Batsheva Dance Company. Od leta 2015 do 2017 je plesala v skupini ImPerfect Dancers Company v Italiji. Svoje avtorske koreografije je predstavila na festivalih v Sloveniji, Izraelu in Indiji. Na tekmovanjih OPUS 1 je osvojila prvo nagrado (2006) in nagrado za najboljšo izvedbo (2007, 2008).
Kaja Lin jogo vadi že več kot 10 let. Leta 2014 je zaključila šolo za učitelje joge (200h Yoga Yug International school, Indija). Jogo poučuje v Sloveniji in tujini.