Repertoar Edwarda Cluga 

Gaj Žmavc

 Slovenija

  

 
Na delavnici bomo raziskovali širok repertoar mednarodno priznanega koreografa Edwarda Cluga. Poudarek bo na unikatnem koreografskem stilu Edwarda Cluga, mehaniki giba in preciznosti izvedbe. Iskali bomo povezave med klasično estetiko, sodobnim gibom in načini kako se slednja združujeta v celoto. Namen delavnice je tudi omogočiti realno in intenzivno izkušnjo, kako v profesionalnem ansamblu delamo plesalci, na kakšen način vadimo, kako se poglabljamo v gib in kako iščemo specifično gibalno kvaliteto ter interpretacijo znotraj natančno začrtanih koreografskih okvirjev.
 
Gaj Žmavc je plesalec in koreograf; študij plesa je začel v Mariboru (SGBŠ), kasneje pa nadaljeval na Mednarodni akademiji za klasični balet v Kijevu (Ukrajina). Leta 2006 se je pridružil baletnemu ansamblu SNG Maribor, kjer je z Edwardom Clugom sodeloval kot plesalec pri predstavah Radio and Juliet, Arhitektura tišine, Prêt-à-porter, Watching Others, Hommage à Stravinsky in drugih.  Sodeloval je tudi v plesnih in gledaliških projektih Johana Ingerja, Staše Zurovac, Harisa Pašoviča, Darrela Toulona, itd. Kot plesalec je gostoval po celi Evropi, v Aziji in Amerki.
Gaj je avtor tako koreografij za opero in balet SNG Maribor kot za gledališke projekte. Deluje kot asistent koreografije pri predstavah Edwarda Cluga.  

 

Nadaljevalni / srednji nivo (15+)

 

 

 

 Radio and Juliet, koreografija Edward Clug; trailer: