Partnering

Guy Nader

Španija/Libanon

 
©Derrosenkavalier

Partnering temelji na plesnem besedišču in gibalnih generatorjih, ki  jih Guy Nader in Maria Campos razvijata v svojih predstavah. Na delavnici bomo preko razumevanja anatomije in raziskovanja kompleksnosti telesne mehanike preučevali možnosti, ki jih ponuja telo in odprli neskončne poti, ki množijo možnosti načinov premikanja se v paru.
Izvajali bomo posebne vaje, ki pripravijo telo za to zahtevno tehniko.  Učili se bomo strategij in preučevali različne načine približevanja se partnerjevemu telesu: kako si dovoliti spustiti svoje telo, predati težo, potegniti, potisniti, skočiti, uloviti, sprejeti, zaustaviti, povabiti partnerija, itd. Z uporobo teh orodij bomo lahko ustvarjali lastne strukture znotraj skupine in razvili občutek odgovornosti, pa tudi zaupanje v sebe in v soplesalce. Na delavnico se ni potrebno prijaviti s partnerjem.

 
Guy Nader je libanonski koreograf, plesalec in igralec, ki živi in ustvarja v Barceloni. Študiral je igro in gledališko režijo na Akademiji za Umetnost v Beirutu, kjer je pridobil diplomo s področja gledališča. Leta 2009 je skupaj z Mario Campos ustvaril plesno skupino GN|MC, ki uspešno predstavlja svoje predstave na prizoriščih v Španiji, Libanonu, Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Jordaniji, Južni Koreji, na Nizozemskem, Češkem, Hrvaškem, id. V Sloveniji je leta 2016 skupina GN|MC predstavila svojo uspešnico Time Takes The Time Time Takes ter ustvarila avtorsko predstavo za skupino En-knap.
Guy je prejel več nagrad za svoje delo, med drugimi prvo nagrado na festivalu Masdanza 2010 na Kanarskih otokih za solo Where The Things Hide, nagrado za najboljšo predstavo La Feria de Huesca 2015, Španija za predstavo Time Takes The Time Time Takes.  Sodeloval je z Maqamat Dance Theatre, Bebeto Cidra, Iliacan, Oreet Ashrey, Roser López Espinosa, Laida Azkona, Mickael Marso Décalage Company ter drugimi. Je umetnik v rezidenci centra La Caldera v Barceloni. Vodi delavnice na mednarodnih plesnih akademijah in festivalih. Guy bo na Vibri prikazal tudi svojo solo predstavo Kje se skrivajo stvari.

 

Nadaljevalni / srednji nivo (16+)