Balet

Lukas Zuschlag

Avstrija / Slovenija

 

 © Darja Štravs Tisu na Vibri 

 
 
Delavnica je stukturirana kot trening baleta, vendar vsebuje določene neoklasične pristope, ki poudarjajo mehkobo vodenja telesa znotraj klasične forme. Vsaka pozamezna delavnica je sestavljena z vaj pri drogu, ki stabilizirajo mehaniko telesa v vertikali ter bolj kompleksih vaj in koreografij na sredini, ki omogočajo razvijanje baletne tehnike in telesne ekspresije plesalca. 
Delavnica je lahko priprava na katerikoli nadaljni plesni trening ali delavnico.  Primerna je za plesalce z baletnim predznanjem, ki želijo raziskati nove načine baletnih pristopov.

 
Lukas Zuschlag je avstrijski plesalec, koreograf in solist SNG Opera in Balet v Ljubljani. Diplomiral je na zasebni baletni šoli v Celovcu. Osvojil je prvo nagrado na ÖTR tekmovanju na Dunaju v letih 1996, 1997, 1999, 2001 (posebna nagrada za najbolj obetavni mladi talent) in drugo nagrado v letu 2004 v poklicni kategoriji. Že v času šolanja je nastopal v ljubljanskem baletnem ansamblu v Hrestaču in Labodjem jezeru. 
Kot solist je Lukas plesal skoraj vse večje baletne vloge v predstavah: Romeo in Julija (Romeo), Coppelia (Franc), Tristan in Izolda (Tristan), Giselle (Albrecht), La Sylphide (James), Labodje jezero (Rothbart), Pepelka (Princ), Don Kihot (Espada), Picko in Packo (Packo), itd. Pleše tudi v vrsti neoklasičnih baletov koreografov, kot so J.Kylian, D.Datcu, Nijinsky, A. Ekman in drugi. Kot gostujoči solist je nastopal v Stadttheater v Klagenfurtu. Ustvaril je koreografije za opere za SNG Opero in Balet Ljubljana (Otello, Carmina Burana) in Stadttheater Klagenfurt (La Traviata, Werther). 
Lukas je prejel več nagrad: stanovsko nagrado Lidije Wisiakove, Guest Star Award in nagrado Kulturförderpreis s področja uprizoritvenih umetnosti v Avstriji. Kot pedagog poučuje tečaje baleta in sodobnega plesa na različnih tečajih v Avstriji in Sloveniji ter vodi baletne treninge za ljubljanski baletni ansambel. 

 

Srednji nivo / nadaljevalni nivo

 

OBVESTILO O SPREMEMBI URNIKA DELAVNICE BALETA NA VIBRI 2018, 27-30.avgusta.

Delavnice baleta Lukasa Zuschlaga bodo potekale po spremenjenem urniku od ponedeljka, 27.8 do četrtka, 30.8:

27.avgusta: 9:00-11:00

28.avgusta: odpade

29.avgusta: 9:00-11:00
30.avgusta: 9:00-11:00
27., 29. in 30.avgusta bodo vrata dvoran odprta od 8:30 ure.
Hvala za razumevanje.