Happy feet 

Milan Tomášik

Slovaška / Slovenija

 

  © Darja Štravs Tisu

 

Happy feet, tehnični trening sodobnega plesa, bo razdeljen v več sklopov. Začeli bomo z vajami, ki se osredotočajo na podaljševanje telesa v vse smeri hkrati. Z uporabo  sebi lastnega gibanja bomo prehajali skozi tri različne faze: premor, premikanje in ples. Naš cilj bo povezati um in telo ter tako ogreti vsak najmanjši del telesa. Ko bo postalo vroče, bomo pospešili. Temu se bomo v celoti predali, hkrati ne pozabili ničesar, kar smo naredili do tega trenutka. Utrjevali bomo vzdržljivost, delali na obratih in skokih, raziskovali hitrost, dinamiko in dodajali omejitve glede gibalne kvalitete. Postavljali bomo izzive svojemu načinu plesanja in iskali užitek ne samo v preprostih, temveč tudi v zapletenih gibih.  Krepili bomo telo, da bo pripravljeno storiti karkoli.  

 
Milan Tomášik, slovaški mednarodno priznani plesalec, koreograf in pedagog, ki trenutno deluje in ustvarja v Sloveniji. Ples je študiral na konservatoriju J. L. Bellu v Banski Bystrici in na Akademiji za uprizoritvene umetnosti v Bratislavi. Leta 2004 je diplomiral na P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) v Bruslju. Je soustanovitelj in član mednarodne plesne skupine Les Slovaks. Leta 2014 je ustanovil plesno skupino Milan Tomášik & Co.  Prejel je slovaško nagrado za promocijo sodobnega plesa doma in v tujini.
V Sloveniji je ustvaril več avtorskih predstav (Within, Baga-Basta, Sezona lova, Silver Blue, Solo 2016), katere uspešno gostujejo po Evropi. Sodeloval je s plesno skupino En-Knap, z Majo Delak, Snježano Premuš, Barbaro Novakovič Kolenc itd. Kot pedagog poučuje v The Place (London), na plesnih akademijah v Amsterdamu, Zagrebu, Salzburgu (SEAD),  Štokholmu (DOCH), Kobehavnu (Scenekunstskole), za skupino En-Knap Group. Vodi delavnice v Pragi, Bratislavi, Deltebreju, Syrosu, Munchnu, Antwerpnu, Leuvnu in Bruslju in drugih mestih. 
 
Nadaljevalni / srednji nivo