From gravity to lightness

Lali Ayguadé

Španija

 

©  Darja Štravs Tisu na Vibri 2014

 
Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo pridobiti znanje o tem, kako črpati moč za gib in ples iz tal. Lali bo posebno pozornost posvetila uporabi sil gravitacije, ki prehajajo v naša stopala in noge ter tako podpirajo naše celotno gibanje. Pomemben vidik bo prepoznavanje, kje natančno se nahaja teža, kar bomo uporabili kot orodje, ki nam bo omogočilo svobodno gibanje. Na delavnici se bomo osredotočili tudi na ritem in glas, ki nam bosta pomagala najti nove načine fizikalnosti. Klas sestavljajo ogrevalne vaje in plesne fraze, s katerimi bomo telo in um pripravili na nadaljnje improvizacijske naloge. Veliko pozornost bomo namenili natančnosti izvedbe detailov in hitrosti giba, pri tem pa poskusili ohraniti kontinuiteto in fluidnost gibanja.
Nadaljevalni nivo
  
Lali Ayguadé (Španija) je koreografinja, plesalka in pedagoginja. Študirala je ples na Institut del Teatre v Barceloni in P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) v Bruslju.
Kot plesalka je sodelovala z Akramom Khanom (Kaash, Ma, Bahok – s Narodnim Kitajskim Baletom, Vertical Road, Confulence), Hofeshom Shechterom (In your rooms, Cult, The Art of not looking back), Robertom Olivanom (Homeland) Marcos Morau/ La Veronal pri solo predstavi Portland, ki je prejela Nacionalno Špansko Plesno Nagrado za najboljšo koreografijo leta 2013 ter z ansamblom sodobnega cirkusa Baró d’Evel ( (“Mazut”,“Besties”). 
Leta 2013 je ustanovila svojo skupino, Lali Ayguadé  Company, kjer je ustvarila predstave: Incognito, Saba, Kokoro, iU andMi, ki so bile med drugim prikazane v Španiji, Franciji, Italiji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Belgiji, Mehiki, Panami, na Portugalskem, Hrvaškem, Nizozemskem, id. V sodelovanju z drugimi umetniki (Anton Lachy, Joan Ramon Graell, Young Jin Kim, Joan Catala) soustvarja svoje avtorske predstave.
Leta 2010 je bila nominirana kot Izjemna Plesalka za Nagrado kritikov v Londonu, leta 2014 pa kot Najboljša ustvarjalka. Leta 2016 je bila tudi nominirana v kategoriji Najboljša plesalka za nagrado kritikov Recomana.cat v Barceloni.
Igrala je kratkem filmu Timecode, v katerem so bili uporabljeni koreografski deli iz njene predstave Incognito. Film Timecode je prejel številne nagrade, med drugim Zlato Palmo na festivalu v Cannesu, Nagrado Goya, Nagrado Gaudi, bil je nominiran za Oskarja 2016 v kategoriji kratkih filmov. 
Kot pedagoginja poučuje po celem svetu. Že drugič bo gostovala na Vibri - prvič v letu 2014 je poučevala delavnico Repertoarja Akrama Khana in delavnico tehnike sodobnega plesa.   
anti-anxiety pills online UK anxiety remedy online UK