Falling and Rolling

Guy Nader

Španija/ Libanon

 

© Derrosenkavalier

 
Falling and Rolling je izredno fizična delavnica, ki bazira na delu s tlemi (floorwork). Delavnica raziskuje gibalne vzorce, ki vključujejo dih, hitrost in sproščanje energije skozi telo, ki aktivira odnos med centrom telesa in okončinami. Poudarek je na kostni strukturi, ki pripomore k izboljševanju fizičnega dojemanja in zavedanja med raziskovanjem kohezije in raztezanja – elementi tehnike Flying low. Tak razpon omogoča različne načine kotaljenja v vse smeri, mehko  spuščanje in dvigovanje telesa pri ekstremnih hitrostih.
Material delavnice temelji na delu na tleh in v nizkih počepih. Falling and Rolling preizkuša različne možnosti premikanja, razvijanja gibalnih sekvenc na vseh ravneh, osredotoča pa se tudi na razumevanje anatomije gibalnega sistema. Z uporabo teže, prožnosti telesa in moči bomo raziskovali različne ravni energije, kakor tudi telesnih meja in omejitev. Pred treningom bomo izvajali posebne vaje, ki nas bodo pripravile za to obliko fizično zahtevnega plesa.

 
Guy Nader je libanonski koreograf, plesalec in igralec, ki živi in ustvarja v Barceloni. Študiral je igro in gledališko režijo na Akademiji za Umetnost v Beirutu, kjer je pridobil diplomo s področja gledališča. Leta 2009 je skupaj z Mario Campos ustvaril plesno skupino GN|MC, ki uspešno prikazuje svoje predstave na prizoriščih v Španiji, Libanonu, Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Jordaniji, Južni Koreji, na Nizozemskem, Češkem, Hrvaškem, itd. V Sloveniji je leta 2016 skupina GN|MC predstavila svojo uspešnico Time Takes The Time Time Takes ter ustvarila avtorsko predstavo za skupino En-knap. 
Guy je za svoje delo prejel več nagrad, med drugim prvo nagrado na festivalu Masdanza 2010 na Kanarskih otokih za solo Where The Things Hide in nagrado za najboljšo predstavo La Feria de Huesca 2015, Španija za predstavo Time Takes The Time Time Takes.  Sodeloval je z Maqamat Dance Theatre, Bebeto Cidra, Iliacan, Oreet Ashrey, Roser López Espinosa, Laida Azkona, Mickael Marso Décalage Company ter drugimi. Je umetnik v rezidenci centra La Caldera v Barceloni. Vodi delavnice na mednarodnih plesnih akademijah in festivalih. Guy bo na Vibri prikazal tudi svojo solo predstavo Kje se skrivajo stvari.
Nadaljevalni nivo (16+)