Inspire by Fighing Monkey

Natalia Pieczuro

Belgija/ Poljska

 

© Mike Rafail

 

 

Delavnica predstavlja celosten uvod v temeljne kvalitete in ideje raziskave, ki jo Jozef Frucek in Linda Kapetanea že 15 let razvijata pod imenom Fighting Monkey.
Delavnica Inspired by the Fighting Monkey je namenjena krepitvi gibalne komunikacije med partnerjema in izpopolnjevanju veščin, ki jo podpirajo. Delo bo potekalo v dvojicah, udeležencem pa bodo predstavljene metode in orodja, ki bodo omogočale neredne / nesimetrične metode treninga, ki jim bodo pomagala pri razširitvi gibalnih kvalitet in s katerimi bodo lahko vplivali na tempo in ritem giba. Ob tem se bomo posvetili tudi temam, kot so koordinacija, telesna pripravljenost in preprečevanje poškodb.
Presekali bomo s starimi vzorci, se priučili novih in poskušali poleteti.
Vprašali se bomo, kako se naučiti kar največ in tisto, kar si želimo?
Kako biti odprt za »novo« in ostati zakoreninjeni? 
Delavnica je namenjena plesalcem, igralcem ter vsem, ki se ukvarjajo z borilnimi veščinami ali cirkusom, in drugim gibalcem.

 

 
Natalia Pieczuro je poljska plesalka, performerka in pedagoginja, ki živi in ustvarja v Bruslju. Je diplomantka Varšavske Universe (smer: antropologija kulture) ter akademije SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), kjer je pridobila dvojno diplomo iz uprizoritvene umetnosti in koreografije.
Kot plesalka in performerka je sodelovala z naslednjimi koreografi in skupinami: Lisbeth Gruwez , Deja Donne, Or&Oran Dance Company, Studio Matejka –Grotowski Institute, LaRuspa. Svoj avtorski solo projekt, This Kind Of Bird Flies Backwards, je  ustvarila v sodelovanju  z umetniki: Colin H. van Eeckhout, Mathieu Vandekerckhove in BjØrn Lescouhier
Nataljino pedagoško delo bazira na metodologiji tehnike Fighting Monkey, ki sta jo ustvarila Jozef Frucek in Linda Kapetanea / RootlessRoot. Natalia poučuje v Belgiji, Švici, Nemčiji, Portugaliji, na Nizozemskem, Poljskem, id.

 

Nadaljevalni nivo