Repertoar Edwarda Cluga

Gaj Žmavc

Slovenija

 © Vida Kavčič

 

Na delavnici bomo raziskovali repertoar mednarodno priznanega koreografa sodobnega baleta, Edwarda Cluga iz njegove zadnje predstave, HORA. Poudarek bo na unikatnem koreografskem stilu Edwarda Cluga, mehaniki giba in preciznosti izvedbe. Iskali bomo povezave med klasično estetiko, sodobnim gibom in načini kako se slednja združujeta v celoto. Namen delavnice je tudi omogočiti realno in intenzivno izkušnjo, kako v profesionalnem ansamblu delamo plesalci, na kakšen način vadimo, kako se poglabljamo v gib in kako iščemo specifično gibalno kvaliteto ter interpretacijo znotraj natančno začrtanih koreografskih okvirjev.
Nadaljevalni / srednji nivo 

 

Gaj Žmavc (Slovenija) je plesalec in koreograf, ki je študij plesa začel v Mariboru (SGBŠ), kasneje pa nadaljeval na Mednarodni akademiji za klasični balet v Kijevu (Ukrajina). Leta 2006 se je pridružil baletnemu ansamblu SNG Maribor, kjer je z Edwardom Clugom sodeloval kot plesalec pri predstavah Radio and Juliet, Arhitektura tišine, Prêt-à-porter, Watching Others, Hommage à Stravinsky in drugih. Sodeloval je tudi v plesnih in gledaliških projektih Johana Ingerja, Staše Zurovac, Harisa Pašoviča, Darrela Toulona, itd. 
Gaj je avtor koreografij za opero in balet SNG Maribor ter pri za gledaliških projektih. Leta 2018 je v SNG Balet Maribor ustvaril novo predstavo, Maestro. Deluje kot asistent koreografije pri predstavah Edwarda Cluga.  

 

buying clomid online safe