Koreografska delavnica

Guy Nader

Španija/Libanon

 © Darja Štravs Tisu na Vibri 2016

 

Na koreografski delavnici  se bo Guy z udeleženci delavnice osredotočil na pojem neskončnosti kot izhodišče za razvoj gibalnih principov. Raziskovali bomo možnosti razvijanja individualnih koreografskih pristopov, grajenja vizualnih podob, igre z gledališkim potekom časa in ozaveščanja prostora v odnosu do koreografije. Izdelovali bomo posamezne scene, kompozicije scen, podobe, situacije, fizične naloge, id. Namen delavnice je raziskovanje postopkov grajenja jasnega koreografskega pristopa. Udeleženci bodo pri ustvarjalnih procesih med seboj sodelovali, se preizkušali na relaciji koreograf – plesalec in obratno; gradili bodo strukture različnih prizorov skozi določene vaje, ki  izhajajo iz teme neskončnosti.
 
Guy Nader je libanonski koreograf, plesalec in igralec, ki živi in ustvarja v Barceloni. Študiral je igro in gledališko režijo na Akademiji za Umetnost v Beirutu, kjer je pridobil diplomo s področja gledališča. Leta 2009 je skupaj z Mario Campos ustvaril plesno skupino GN|MC, ki uspešno prikazuje svoje predstave na prizoriščih v Španiji, Libanonu, Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Jordaniji, Južni Koreji, na Nizozemskem, Češkem, Hrvaškem, itd. V Sloveniji je leta 2016 skupina GN|MC predstavila svojo uspešnico Time Takes The Time Time Takes ter ustvarila avtorsko predstavo za skupino En-knap.
Guy je za svoje delo prejel več nagrad, med drugim prvo nagrado na festivalu Masdanza 2010 na Kanarskih otokih za solo Where The Things Hide in nagrado za najboljšo predstavo La Feria de Huesca 2015, Španija za predstavo Time Takes The Time Time Takes.  Sodeloval je z Maqamat Dance Theatre, Bebeto Cidra, Iliacan, Oreet Ashrey, Roser López Espinosa, Laida Azkona, Mickael Marso Décalage Company ter drugimi. Je umetnik v rezidenci centra La Caldera v Barceloni. Vodi delavnice na mednarodnih plesnih akademijah in festivalih. Guy bo na Vibri prikazal tudi svojo solo predstavo Kje se skrivajo stvari. 

Nadaljevalni / srednji nivo (16+)